Cesta od čajových lístkov k lahodnému nápoju je pomerne dlhá. Spracovanie čaju má niekoľko fáz a jednou z nich je valcovanie.
Niektoré čaje sa stále spracovávajú ručne. Bežne sa však táto fáza spracovania čaju uskutočňuje v takzvanom valci.
Tá má podobu železného stola, nad ktorým je umiestnená dutá vaňa v tvare valca.
Čajový lístok sa v ňom otáčaním doštičiek stočí do tzv. twistu. Takto sa čaj spracováva približne 20 minút. Cieľom tohto postupu je narušiť list a vyvolať uvoľňovanie bunkovej šťavy, ktorá obsahuje enzýmy.
Rolovanie je veľmi dôležité pre kvalitu čaju.
To umožňuje správnu fermentáciu v ďalších fázach výrobného procesu. Celý proces možno podľa potreby opakovať. Dávať pozor na úroveň je kľúčové, pretože zle vykonané rolovanie neskôr negatívne ovplyvní vzhľad, trvanlivosť a chuť čaju.